Komenského 7, příspěvková organizace

JÍDELNÍČEK

P O N D Ě L Í - 25.3.2024 obsahuje tyto sledované
alergeny

přesnídávka
chléb konzumní - pšenično žitný (Penam) 1p, 1ž, 3, 6, 7, 8, 11
šunková pěna (z vepřového masa) 7
okurka salátová "špalíček" x
caro 1j, 1ž, 7
ovoce (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka s játrovými knedlíčky (játrovou rýží, játrovými noky) 1p, 3, 7, 9
masové koule v rajské omáčce 1p, 3, 7, 9
špecle (bezvaječné) 1p, 6
čaj malinový x

svačina
kaiser houska 1j, 1p, 6, 7
medové máslo 7
banán x
mléko plnotučné 7

Ú T E R Ý - 26.3.2024 kytičkový den obsahuje tyto sledované
alergeny

přesnídávka
chléb podmáslový (Penam) 1p, 1ž, 7
pomazánka čočková s mrkví x
paprika žlutá - čerstvá x
melta 1j, 1ž, 7
ovoce (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka zeleninová s domácím strouháním 1p, 3, 7, 9
zapečená brokolice se sýrem 3, 7
brambor vařený maštěný máslem a zdobený čestvou petrželkou 7
dip česnekový ze zakysané smetany 7
salát zeleninový ( okurka, paprika, rajče ) x
čaj bylinné pohlazení x

svačina
chlebíčková veka (Penam) 1j, 1p
pomazánka sýrová s jáhlami 7, 10, 12
kedluben x
čaj broskvové potěšení 12

S T Ř E D A - 27.3.2024 obsahuje tyto sledované
alergeny

přesnídávka
velikonoční mazanec s rozinkami 1p, 3, 7, 12
kakao (holandského typu) 6, 7
ovoce (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka fazolová jarní 1p, 9
hovězí pečeně štěpánská 1p, 3, 7
rýže Parboiled x
mošt x

svačina
pomazánka z tresčích jater s vejci 3, 4, 7
cibulka jarní x
čaj hruškový se zázvorem x

Č T V R T E K - 28.3.2024 veselé velikonoce obsahuje tyto sledované
alergeny

přesnídávka
bagetka 1p, 1ž
pomazánka ze zeleného hrášku a kukuřice 3, 7, 12
ředkvička x
mléko karamelové 7
ovoce (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka česneková 1p, 7
krutonky ( domácí ) 1j, 1p
králík s bylinkami a anglickou slaninou (šunkou) 10
knedlík bramborový 1p, 3
špenát dušený 1p, 3, 7
čaj zelený x

svačina
přesnídávka ovocná (jablečná, meruňková, jahodová …) 12
piškot dětský 1p, 3
čaj malina - borůvka x

SVÁTEK

Ovoce je dětem podáváno pravidelně před dopoledním pobytem venku.

Sortiment podávaného ovoce dle sezóny: jablko, mandarinka, pomeranč, jahody, broskev, nektarinka, banán, hroznové víno, blumy, atd…

Zeleninové saláty jsou připravovány výhradně z čerstvé zeleniny.

Mimo stravovací režim je dětem nabízena pitná voda po celý den.

Hlavní kuchařka: Martina Zolnajová
Vedoucí stravování: Daniela Poulová