JÍDELNÍČEK - U BRODU 73
P O N D Ě L Í - 13.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny
přesnídávka
chléb farmářský (Bidfood) 1j, 1p, 1ž, 6, 11
pomazánka kapiová 3, 7
petrželka kudrnka (ozdoba) x
mléko 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
polévka čočková se zeleninou 1p, 9
rybí filé s koprem 1p, 4, 7, 12
brambor vařený maštěný máslem 7
zeleninová ozdoba dle sezónní nabídky x
čaj limetkový s goji x
svačina
Ciabatta (rozpek - Bidfood) 1p, 1š, 6
pomazánka z vařeného králičího masa 7
okurka salátová x
čaj hruškový se zázvorem x
Ú T E R Ý - 14.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny
přesnídávka
tvarohovo-pudingový krém s ovocem 7
piškot dětský 1p, 3
čaj šípkový x
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
polévka cuketová s kapáním 1p, 3, 7
játra drůbeží na italský způsob 1p
rýže dlouhozrnná x
ozdoba pokrmu: cibulka jarní sekaná x
džus 100% POMERANČ (bez přidaného cukru) x
svačina
chléb selský s kvasem (Bidfood) 1p, 1ž, 1, 3, 6, 7, 10, 11, 13
pomazánka z uzeného sýra 7
ředkvička x
caro 1j, 1ž, 7
S T Ř E D A - 15.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny
přesnídávka
chléb dřevorubecký (Bidfood) 1j, 1p, 1ž, 3, 6, 7, 8, 11
pomazánka liptovská 7
rajče cherry červené x
kakao (holandského typu) 6, 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
vývar zeleninový s krupičkou 1p, 9
hovězí pečeně na česneku 1p
knedlík bramborový 1p, 3
špenát dušený 1p, 3, 7
čaj jablkový s echinaceou x
svačina
mini kaiserka Bidfood 1p, 1š
sýr tavený 7
zeleninový mix (dle sezóny) x
čaj rybízový x
Č T V R T E K - 16.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny
Kytičkový den
přesnídávka
kaše kukuřičná sypaná mletými slunečnicovými semínky 7
borůvky čerstvé x
čaj ranní pohlazení x
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
polévka selská II. (s bramborem) 1p, 7, 9
luštěninový guláš 1p
pórek (ozdoba) x
chléb kmínový 1j, 1p, 1ž, 6
voda s citrónem a mátou x
svačina
chléb vícezrnný 1j, 1p, 1ž, 6, 7
pomazánka tuňáková 4, 7
paprika čerstvá (ozdoba) x
čaj švédský (čaj černý s mlékem) 7
P Á T E K - 17.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny
přesnídávka
chléb toustový tmavý (celozrnný) 1p, 1ž
pomazánka mrkvová 7
výhonky brokolice x
melta 1j, 1ž, 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
polévka masová krémová 1p, 7, 9
zapečené těstoviny s vepřovým masem a květákem 1p, 3, 7
salát z červeného hlávkového zelí x
čaj brusinková paseka 12
svačina
chlebíčková veka (Penam) 1j, 1p
sýr gervais 7
vejce vařené (plátek - ozdoba) 3
kedluben x
čaj mandarinkový x
Ovoce je dětem podáváno pravidelně před dopoledním pobytem venku.
Sortiment podávaného ovoce dle sezóny: jablko, hruška, mandarinka, pomeranč, broskev, nektarinka, banán, jahody, borůvky, hroznové víno, blumy, švestky, nashi atd…
Zeleninové saláty jsou připravovány výhradně z čerstvé zeleniny. Mimo stravovací režim je dětem nabízena pitná voda po celý den.
ZMĚNA JÍDELNÍČKU VYHRAZENA.
Hlavní kuchařka: Ivana Večeříková
Vedoucí stravování: Daniela Poulová
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu
označování dle směrnice EU 1169/11
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytnutí informací o potravinách spotřebitelům vstupuje v platnost od 13. prosince 2014.
Mezi látky nebo produkty vyvolávající alergie nebo nesnášenlivost, jejichž výčet je uveden v příloze II (EU) č. 1169/21, patří:
1. Obilniny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich (kromě glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy, maltodextrinů na bázi pšenice, glukózových sirupů na bázi ječmene, obilnin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).
Podskupiny:
1p - obilnina obsahující lepek – pšenice
1ž - obilnina obsahující lepek – žito
1j - obilnina obsahující lepek – ječmen
1o - obilnina obsahující lepek – oves
1š - obilnina obsahující lepek – špalda
1k - obilnina obsahující lepek – kamut
2. Korýši a výrobky z nich.
3. Vejce v výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich (kromě rybí želatiny použité jako nosič vitamínových nebo karotenoidních přípravků).
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich.
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich (kromě zcela rafinovaného sójového oleje a tuku, přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d-alfa tokoferolu, přírodního d-alfatokoferol-acetátu, přírodního d-alfa-tokoferol-sukcinátu ze sóji, fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů za sóji, esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji).
7. Mléko a výrobky z něj, včetně laktózy (kromě syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu, laktinolu).
8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořech, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich (kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).
Podskupiny:
8a – skořápkové plody a výrobky z nich – mandle
8b - skořápkové plody a výrobky z nich - lískové ořechy
8c - skořápkové plody a výrobky z nich – vlašské ořechy
8d - skořápkové plody a výrobky z nich – kešu ořechy
8e - skořápkové plody a výrobky z nich – para ořechy
8f - skořápkové plody a výrobky z nich – pistácie
8g - skořápkové plody a výrobky z nich - makadamie
9. Celer a výrobky z něj.
10. Hořčice a výrobky z ní.
11. Sezamová semena a výrobky z nich.
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj.
14. Měkkýši a výrobky z nich.
Aktualizováno dne 10. 02. 2015
(rozšířeno o podskupiny u alergenů č. 1 a 8)