Komenského 7, příspěvková organizace

JÍDELNÍČEK - KOMENSKÉHO 7

P O N D Ě L Í - 27.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny

přesnídávka
kaše ovesná se skořicovou posypkou 1o, 7
čaj divoká višeň s acai x
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka drožďová s jáhlami a se zeleninou 1p, 9
losos pečený na bylinkovém másle 1p, 4, 7
bramborová kaše - verze I. 7
obloha z čerstvé zeleniny x
mošt x

svačina
chléb dřevorubecký (Bidfood) 1j, 1p, 1ž, 3, 6, 7, 8, 11
pomazánka petrželová 1p, 3, 7, 12
rajče cherry červené x
mléko 7

 

Ú T E R Ý - 28.10.2025 - Svátek 

 

S T Ř E D A - 29.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny

přesnídávka
mini bulka s posypem (Bidfood) 1p, 1, 3, 6, 7, 10, 11
pomazánka ze strouhaného sýra 7
kukuřičné klásky (příprava na páře) x
kakao (holandského typu) 6, 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka z vaječné jíšky 1p, 3, 7, 9
guláš hovězí 1p
knedlík houskový (kynutý) - verze I. 1p, 3, 7
cibulka jarní x
voda s pomerančem x

svačina 
chléb fitness vícezrnný (Bidfood) 1o, 1p, 1ž, 1, 3, 6, 7, 8, 11
pomazánka čočková 7, 9
avokádo x
čaj fenyklový x

 

Č T V R T E K - 30.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny

přesnídávka
Babiččin rohlíček (BIDFOOD) 1j, 1o, 1p, 11
jogurtové mléko s čerstvým mixovaným banánem 7
voda x
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka barevná (zeleninová) s pohankou 7
zapečené těstoviny s vepřovým masem 1p, 3, 7
salát z červené čerstvé řepy x
džus 100% x

svačina
chléb konzumní s kmínem (Bidfood) 1p, 1ž, 1, 3, 6, 7, 8, 11
pomazánka z telecího masa 7
okurka salátová "špalíček" x
caro 1j, 1ž, 7

 

P Á T E K - 31.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny

přesnídávka
chléb farmářský (Bidfood) 1j, 1p, 1ž, 6, 11
pomazánka z olejovek 4, 7
paprika žlutá - čerstvá x
čaj černý s mandarinkou x
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka zimní z luštěnin 1p, 9
kuřecí (krůtí) maso dušené v mrkvi 1p, 7, 10
brambor vařený x
pažitka x
sirup hruškový x

svačina
kaiser houska 1j, 1p, 6, 7
pomazánka brokolicová 7
kedluben x
mléko 7

Ovoce je dětem podáváno pravidelně před dopoledním pobytem venku.
Sortiment podávaného ovoce: jablko, hruška, mandarinka, pomeranč, nektarinka,
broskev, kiwi, banán, hroznové víno, bluma, nashi, švestka, atd.
Zeleninové saláty jsou připravovány výhradně z čerstvé zeleniny.
Mimo stravovací režim je dětem během dne nabízena pitná voda.

Změna jídelníčku vyhrazena.

Hlavní kuchařka: Klaudia Friebová
Vedoucí školní jídelny: Ing. Lucie Levá

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu
označování dle směrnice EU 1169/11
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytnutí informací o potravinách spotřebitelům vstupuje v platnost od 13. prosince 2014.
Mezi látky nebo produkty vyvolávající alergie nebo nesnášenlivost, jejichž výčet je uveden v příloze II (EU) č. 1169/21, patří:

 

1. Obilniny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich (kromě glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy, maltodextrinů na bázi pšenice, glukózových sirupů na bázi ječmene, obilnin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).

Podskupiny:
1p - obilnina obsahující lepek – pšenice
- obilnina obsahující lepek – žito
1j - obilnina obsahující lepek – ječmen
1o - obilnina obsahující lepek – oves
- obilnina obsahující lepek – špalda
1k - obilnina obsahující lepek – kamut

2. Korýši a výrobky z nich.

3. Vejce v výrobky z nich.

4. Ryby a výrobky z nich (kromě rybí želatiny použité jako nosič vitamínových nebo karotenoidních přípravků).

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich.

6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich (kromě zcela rafinovaného sójového oleje a tuku, přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d-alfa tokoferolu, přírodního d-alfatokoferol-acetátu, přírodního d-alfa-tokoferol-sukcinátu ze sóji, fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů za sóji, esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji).

7. Mléko a výrobky z něj, včetně laktózy (kromě syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu, laktinolu).

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořech, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich (kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).

Podskupiny:
8a – skořápkové plody a výrobky z nich – mandle
8b - skořápkové plody a výrobky z nich - lískové ořechy
8c - skořápkové plody a výrobky z nich – vlašské ořechy
8d - skořápkové plody a výrobky z nich – kešu ořechy
8e - skořápkové plody a výrobky z nich – para ořechy
8f - skořápkové plody a výrobky z nich – pistácie
8g - skořápkové plody a výrobky z nich - makadamie

9. Celer a výrobky z něj.

10. Hořčice a výrobky z ní.

11. Sezamová semena a výrobky z nich.

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj.

14. Měkkýši a výrobky z nich.

 

Aktualizováno dne 10. 02. 2015
(rozšířeno o podskupiny u alergenů č. 1 a 8)