Komenského 7, příspěvková organizace

JÍDELNÍČEK

P O N D Ě L Í - 29.4.2024 obsahuje tyto sledované
alergeny

přesnídávka
toust se šunkou a uzeným eidamem 1j, 1p, 7
rajče cherry červené x
kakao (holandského typu) 6, 7
ovoce (dle aktuální nabídky) x

oběd
vývar zeleninový s pohankou 9
hovězí maso vařené zadní x
omáčka koprová 1p, 7, 12
knedlík houskový (kynutý) - bez mléka 1p, 3
sirup ovocný x

svačina
chléb dřevorubecký (Bidfood) 1j, 1p, 1ž, 3, 6, 7, 8, 11
máslo pomazánkové s křenovou příchutí 7
ředkev bílá x
čaj broskvové potěšení 12

Ú T E R Ý - 30.4.2024 obsahuje tyto sledované
alergeny

přesnídávka
malinové smoothie s jogurtem (vlastní příprava) 7
croissant máslový 1p, 3, 6, 7
ovoce (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka hovězí rychlá s vejcem 3, 7, 9
losos pečený s bylinkami 1p, 4, 7
brambor nový x
zeleninová obloha x
čaj zelený x

svačina
chléb podmáslový (Penam) 1p, 1ž, 7
pomazánka ředkvičková 7
výhonky brokolice x
mléko čerstvé (Statek Bor) 7

S T Ř E D A - 1.5.2024 kytičkový den obsahuje tyto sledované
alergeny

 

Č T V R T E K - 2.5.2024 kytičkový den obsahuje tyto sledované
alergeny

přesnídávka
chléb selský s kvasem (Bidfood)
pomazánka z rybiček s pórkem 4, 7
paprika červená - čerstvá x
čaj černý s citronem x
ovoce (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka zeleninová (nezahuštěná) 7, 9
nudlový nákyp s tvarohem a rozinkami 1p, 3, 7, 12
mošt x

svačina
Ciabatta (rozpek - Bidfood) 1p, 1š, 6
pomazánka fazolová 7, 9
okurka salátová "špalíček" x
mléko čerstvé (Statek Bor) 7

P Á T E K - 3.5.2024 obsahuje tyto sledované
alergeny

přesnídávka
kaše krupicová sypaná kakaem a slunečnicovýmí semínky 1p, 6, 7
čaj ranní pohlazení x
ovoce (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka cuketová 1p, 7
francouzské brambory s uzeným masem 3, 7
okurka kyselá sterilovaná 10, 12
čaj lesní směs 12

svačina
kaiser houska 1j, 1p, 6, 7
pomazánka bylinková 7
baby karotka čerstvá x
mléko plnotučné 7

Ovoce je dětem podáváno pravidelně před dopoledním pobytem venku.

Sortiment podávaného ovoce dle sezóny: jablko, mandarinka, pomeranč, jahody, broskev, nektarinka, banán, hroznové víno, blumy, atd…

Zeleninové saláty jsou připravovány výhradně z čerstvé zeleniny.

Mimo stravovací režim je dětem nabízena pitná voda po celý den.

Hlavní kuchařka: Martina Zolnajová
Vedoucí stravování: Daniela Poulová