Komenského 7, příspěvková organizace

JÍDELNÍČEK - E. DESTINOVÉ 1

P O N D Ě L Í - 13.10.2025 obsahuje tyto sledované alergeny

přesnídávka
šlehaný bílý jogurt s křupinkami 1p, 6, 7
borůvky čerstvé x
čaj ranní pohlazení x
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka čočková se zeleninou 1p, 9
rybí filé zapečené se sýrem 4, 7
bramborová kaše - verze I. 7
salát mrkvový s jablky x
mošt švestkový x

svačina
chléb kmínový 1j, 1p, 1ž, 6
pomazánka lilková 7
paprika oranžová - čerstvá x
mléko 7

 

Ú T E R Ý - 14.10.2025 obsahuje tyto sledované alergeny

přesnídávka
chlebíčková veka (Penam) 1j, 1p
pomazánka zeleninová 3, 7
pažitka x
melta 1j, 1ž, 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka česneková s rýží 9
hovězí maso vařené zadní x
svíčková na smetaně 1p, 7, 9, 12
knedlík houskový (kynutý) - bez mléka 1p, 3
brusinkový "terčík" x
čaj lesní směs 12

svačina
chléb z kamenné pece (Bidfood) 1j, 1p, 1ž, 6, 11
pomazánka z lučiny a kapie 7
baby karotka čerstvá x
čaj pomerančový pohár x

 

S T Ř E D A - 15.10.2025 obsahuje tyto sledované alergeny

přesnídávka
houska raženka s podmáslím 70 g Bidfood 1j, 1p, 1š
pomazánka fazolová s celerem 9
rajče cherry červené x
caro 1j, 1ž, 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka špenátová 1p, 3, 7
rýžový nákyp se švestkami 3, 7
čaj šípkový x

svačina 
chléb selský s kvasem (Bidfood) 1p, 1ž, 1, 3, 6, 7, 10, 11, 13
pomazánka pažitková 7
okurka salátová "špalíček" x
mléko čerstvé (Statek Bor) 7

 

Č T V R T E K - 16.10.2025 obsahuje tyto sledované alergeny

přesnídávka
chléb dřevorubecký (Bidfood) 1j, 1p, 1ž, 3, 6, 7, 8, 11
pomazánka z ryb v tomatě 4, 7, 9, 10, 12
cibulka jarní x
čaj černý s citronem x
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x

oběd
vývar hovězí s bulgurem 1p, 9
karbanátek z vepřového masa s přidanou pohankou (pečený) 1p, 3, 7
brambor vařený maštěný máslem 7
zeleninová ozdoba dle sezónní nabídky x
čaj zelený s exotickým ovocem x

svačina
preclík (rozpek Bidfood) 1p
zeleninový mix (dle sezóny) x
sýr "Borské provázky" (čerstvý sýr - Statek Bor) 7
mléko čerstvé (Statek Bor) 7

 

P Á T E K - 17.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny
Kytičkový den

přesnídávka
kaše krupicová s chia semínky přelitá ovocnou omáčkou 7
čaj bylinné pohlazení x
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x

oběd
polévka bramborová 1p, 7, 9
špagety carbonara s kuřecím masem 1p, 3, 7
ozdoba - rukola x
sirup višňový s 50% podílem ovoce (ředěný) x

svačina
chléb toustový tmavý (celozrnný) 1p, 1ž
pomazánka tvarohová s česnekem 7
ředkvička x
mléko čerstvé (Statek Bor) 7

Ovoce je dětem podáváno pravidelně před dopoledním pobytem venku.
Sortiment podávaného ovoce dle sezóny: jablka, hrušky, švestky, mandarinky,
pomeranče, jahody, borůvky, broskve, meloun, banány, hroznové víno, kaki,
nashi, pomelo aj.
Zeleninové saláty jsou připravovány výhradně z čerstvé zeleniny.
Mimo stravovací režim je dětem nabízena pitná voda po celý den.

ZMĚNA JÍDELNÍČKŮ VYHRAZENA!

Hlavní kuchařka: Martina Zolnajová
Vedoucí stravování: Daniela Poulová

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu
označování dle směrnice EU 1169/11
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytnutí informací o potravinách spotřebitelům vstupuje v platnost od 13. prosince 2014.
Mezi látky nebo produkty vyvolávající alergie nebo nesnášenlivost, jejichž výčet je uveden v příloze II (EU) č. 1169/21, patří:

 

1. Obilniny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich (kromě glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy, maltodextrinů na bázi pšenice, glukózových sirupů na bázi ječmene, obilnin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).

Podskupiny:
1p - obilnina obsahující lepek – pšenice
- obilnina obsahující lepek – žito
1j - obilnina obsahující lepek – ječmen
1o - obilnina obsahující lepek – oves
- obilnina obsahující lepek – špalda
1k - obilnina obsahující lepek – kamut

2. Korýši a výrobky z nich.

3. Vejce v výrobky z nich.

4. Ryby a výrobky z nich (kromě rybí želatiny použité jako nosič vitamínových nebo karotenoidních přípravků).

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich.

6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich (kromě zcela rafinovaného sójového oleje a tuku, přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d-alfa tokoferolu, přírodního d-alfatokoferol-acetátu, přírodního d-alfa-tokoferol-sukcinátu ze sóji, fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů za sóji, esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji).

7. Mléko a výrobky z něj, včetně laktózy (kromě syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu, laktinolu).

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořech, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich (kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).

Podskupiny:
8a – skořápkové plody a výrobky z nich – mandle
8b - skořápkové plody a výrobky z nich - lískové ořechy
8c - skořápkové plody a výrobky z nich – vlašské ořechy
8d - skořápkové plody a výrobky z nich – kešu ořechy
8e - skořápkové plody a výrobky z nich – para ořechy
8f - skořápkové plody a výrobky z nich – pistácie
8g - skořápkové plody a výrobky z nich - makadamie

9. Celer a výrobky z něj.

10. Hořčice a výrobky z ní.

11. Sezamová semena a výrobky z nich.

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj.

14. Měkkýši a výrobky z nich.

 

Aktualizováno dne 10. 02. 2015
(rozšířeno o podskupiny u alergenů č. 1 a 8)