JÍDELNÍČEK - KRYMSKÁ 12
P O N D Ě L Í - 27.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny
přesnídávka
chléb selský s kvasem (Bidfood) 1p, 1ž, 1, 3, 6, 7, 10, 11, 13
pomazánka z uzeného tofu 6, 7
rajče keříkové x
bílá káva 1j, 1ž, 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
polévka česneková (brambory, pohanka, zelenina) x
krůtí maso na způsob bažanta 1p, 9
bulgur 1p
zeleninová ozdoba pokrmu: x
cibulka jarní x
džus 100% MRKEV JABLKO - POMERANČ (bez přidaného cukru) x
svačina
chléb kmínový 1j, 1p, 1ž, 6
pomazánka celerová 3, 7, 9, 10, 12
kedluben x
čaj višňový x
Ú T E R Ý - 28.10.2025 - Svátek
S T Ř E D A - 29.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny
přesnídávka
chléb dřevorubecký (Bidfood) 1j, 1p, 1ž, 3, 6, 7, 8, 11
pomazánka tvarohová s kapií 7
pórek sekaný x
mléko čerstvé (Statek Bor) 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
polévka lososový krém 1p, 4, 7, 9
krutonky ( domácí ) 1j, 1p
zeleninové placičky s ovesnými vločkami (pečené) 1o, 3, 7, 9
bramborová kaše - verze II. 7
salát rajčatový x
čaj mátový (z čerstvé máty peprné) x
svačina
kaiser houska 1j, 1p, 6, 7
pomazánka pažitková 7
ředkvička x
čaj ostružinový s aloe x
Č T V R T E K - 30.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny
přesnídávka
šlehaný bílý jogurt s kakaovou příchutí 7
borůvky čerstvé x
cornflakes 1p, 8b, 8c, 5, 6, 7
čaj lipový x
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
vývar zeleninový s drožďovým kapáním 1p, 3, 7, 9
hovězí pečeně štěpánská 1p, 3, 7
rýže jasmínová x
sirup bylinný bezový x
svačina
chléb konzumní - pšeničnožitný (Penam) 1p, 1ž, 3, 6, 7, 8, 11
pomazánka ze zeleného hrášku 3, 7, 12
mrkev "kolečko" (ozdoba) x
caro 1j, 1ž, 7
P Á T E K - 31.10.2025 - obsahuje tyto sledované alergeny
přesnídávka
Babiččin rohlíček (BIDFOOD) 1j, 1o, 1p, 11
pomazánka z mozzarelly 7, 10, 12
paprika oranžová - čerstvá x
mléko čerstvé (Statek Bor) 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
polévka masový krém 1p, 7, 9
kuře po hanácku (pečené na zelí) 12
knedlík bramborový 1p, 3
čaj broskvové potěšení 12
svačina
chléb farmářský (Bidfood) 1j, 1p, 1ž, 6, 11
pomazánka z makrely 4, 7
okurka salátová x
čaj černý s citronem x
Ovoce je dětem podáváno pravidelně před dopoledním pobytem venku.
Sortiment podávaného ovoce: jablko, hruška, mandarinka, pomeranč, nektarinka,
broskev, kiwi, banán, hroznové víno, bluma,
nashi, švestka, atd.
Zeleninové saláty jsou připravovány výhradně z čerstvé zeleniny.
Mimo stravovací režim je dětem během dne nabízena pitná voda.
Změna jídelníčku vyhrazena.
Hlavní kuchařka: Petra Blašková
Vedoucí školní jídelny: Jana Štěrbová
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu
označování dle směrnice EU 1169/11
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 ze dne 25. října 2011 o poskytnutí informací o potravinách spotřebitelům vstupuje v platnost od 13. prosince 2014.
Mezi látky nebo produkty vyvolávající alergie nebo nesnášenlivost, jejichž výčet je uveden v příloze II (EU) č. 1169/21, patří:
1. Obilniny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich (kromě glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy, maltodextrinů na bázi pšenice, glukózových sirupů na bázi ječmene, obilnin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).
Podskupiny:
1p - obilnina obsahující lepek – pšenice
1ž - obilnina obsahující lepek – žito
1j - obilnina obsahující lepek – ječmen
1o - obilnina obsahující lepek – oves
1š - obilnina obsahující lepek – špalda
1k - obilnina obsahující lepek – kamut
2. Korýši a výrobky z nich.
3. Vejce v výrobky z nich.
4. Ryby a výrobky z nich (kromě rybí želatiny použité jako nosič vitamínových nebo karotenoidních přípravků).
5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich.
6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich (kromě zcela rafinovaného sójového oleje a tuku, přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d-alfa tokoferolu, přírodního d-alfatokoferol-acetátu, přírodního d-alfa-tokoferol-sukcinátu ze sóji, fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů za sóji, esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji).
7. Mléko a výrobky z něj, včetně laktózy (kromě syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu, laktinolu).
8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořech, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich (kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu).
Podskupiny:
8a – skořápkové plody a výrobky z nich – mandle
8b - skořápkové plody a výrobky z nich - lískové ořechy
8c - skořápkové plody a výrobky z nich – vlašské ořechy
8d - skořápkové plody a výrobky z nich – kešu ořechy
8e - skořápkové plody a výrobky z nich – para ořechy
8f - skořápkové plody a výrobky z nich – pistácie
8g - skořápkové plody a výrobky z nich - makadamie
9. Celer a výrobky z něj.
10. Hořčice a výrobky z ní.
11. Sezamová semena a výrobky z nich.
12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.
13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj.
14. Měkkýši a výrobky z nich.
Aktualizováno dne 10. 02. 2015
(rozšířeno o podskupiny u alergenů č. 1 a 8)