JÍDELNÍČEK
P O N D Ě L Í - 25.9.2023 - obsahuje tyto sledované
alergeny
přesnídávka
chlebíčková veka s máslem obložená plátkovým sýrem, kapií, okurkou a 1p, 7
zdobená kudrnkou
mléko plnotučné 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
polévka rybí s opečenými krutony 1p, 3, 4, 7
vepřové nudličky 1p
bramborová kaše - verze I. 7
kompot míchaný x
čaj černý rybíz x
svačina
chléb podmáslový (Penam) 1p, 1ž, 7
pomazánka z uzeného tofu 6, 7
rajče cherry červené x
čaj mátový x
Ú T E R Ý - 26.9.2023 - obsahuje tyto sledované
alergeny
přesnídávka
chléb konzumní - pšenično žitný (Penam) 1p, 1ž, 3, 6, 7, 8, 11
pomazánka z vařeného krůtího masa 7, 9
cibulka jarní x
bílá káva 1j, 1ž, 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
vývar zeleninový s rýží 9
hovězí maso na žampiónech 1p
knedlík houskový (kynutý) - bez mléka 1p, 3
čaj lipový x
svačina
kaiser houska 1j, 1p, 6, 7
pomazánka tvarohová s ředkvičkami 7
čaj brusinková paseka 12
S T Ř E D A - 27.9.2023 kytičkový den obsahuje tyto sledované
alergeny
přesnídávka
koláč domácí s meruňkami a drobenkou (litý) 1p, 3, 7
mléko čerstvé (Statek Bor) 7
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
polévka petrželová s jáhlami 1p, 7
luštěninový guláš 1p
chléb šumavský - pšenično žitný 1j, 1p, 1ž
zeleninová ozdoba dle sezónní nabídky x
džus 100% x
svačina
chléb lámankový 1j, 1o, 1p, 1ž
pomazánka z olejovek 4, 7
pažitka x
čaj černý s citronem x
Č T V R T E K - 21.9.2023 kytičkový den obsahuje tyto sledované
alergeny
Státní svátek
P Á T E K - 29.9.2023 - obsahuje tyto sledované
alergeny
přesnídávka
kaše ovesná s medem 1o, 7
čaj šípkový x
ovoce formou nabídkových talířů (dle aktuální nabídky) x
oběd
polévka hovězí s masem 9
kuře pečené 7
brambor vařený x
špenát dušený 1p, 3, 7
čaj malinový x
svačina
chléb žitný 1ž
pomazánka z červené řepy (čerstvé) 7, 12
okurka salátová x
mléko čerstvé (Statek Bor) 7
Ovoce je dětem podáváno pravidelně před dopoledním pobytem venku.
Sortimend podávaného ovoce dle sezóny: jablko, hruška, mandarinka, pomeranč, broskev, nektarinka, banán,
jahody, hroznové víno, blumy, švestky, nashi atd…
Zeleninové saláty jsou připravovány výhradně z čerstvé zeleniny.
Mimo stravovací režim je dětem nabízena pitná voda po celý den.
Hlavní kuchařka: Marcela Čápová
Vedoucí stravování: Daniela Poulová